Voor en na

Dit stappenplan is een voorbeeld hoe we een ontwerp "doorlopen"
en wat tegelijkertijd een gerealiseerd project toont.

Huidige situatie
Na mijn eerste plaatsbezoek werd duidelijk dat er wel wat ingrijpende verbouwingen moesten plaatsvinden om de droom van mevrouw te kunnen verwezenlijken. Deze droom bestond uit een spoeleiland, een grote warme AGA en vooral connectie met de prachtige tuin. Hier ziet uit hoe de huidige situatie was voor we van start gingen.
Grondplan

Geen enkele ruimte heeft dezelfde afmetingen en je zit met heel wat apparaten die zowel praktisch als esthetisch een goed plekje verdienen. 
Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid is heel belangrijk tijdens het koken. Hoe beter de indeling, hoe minder afstanden je moet afleggen
en hoe sneller en nauwkeuriger je kan werken. 

Download grondplan.

Perspectieven
Aan de hand van sommige perspectieven met de hand geschetst werd voor de klant al meteen duidelijk dat hun nieuwe keuken iets totaal anders zou worden als hun bestaande. Het grondplan kreeg een gezicht, iets tastbaar...de eerste bevestigende knikjes verschenen, de start van een mooie make -over was genomen.
Moodboard
Een moodboard is een verzameling van all mogelijke kleuren, materialen en ideeën die door middel van een collage aan de klant worden voorgesteld. Het geeft een invulling aan de perspectieven.
Visualisations
De 3D beelden zijn een samensmelting van de perspectieven en het moodboard.
Het gaf een zeer realistisch beeld hoe het eindresultaat er zou uitzien.
Technische tekeningen
Uiteraard moet dromen ook kunnen gerealiseerd worden. Wat sommige collega's soms vergeten ...

Wanneer alles goed doorgesproken was werd alles nog eens in detail opgemeten en samen met collega de stabiliteit en technische details van de verbouwing besproken. Vervolgens werden er ook plannen gemaakt van de nustvoorzieningen voor de keukentoestellen. Een lichtplan mocht ook niet ontbreken.

Download technische tekening.

Resultaat
Plaatsing en afwerking van uw keuken.